Филип Киркоров е със забрана да изнася концерти в Русия, твърди изданието Медуза. Властите в страната са предоставили на продуцентите и промоутърите нов забранителен списък, в който попада и изпълнителят с български корени.

Основно забрана да работят в Русия се налага на артистите, които са се обявили срещу войната в Украйна или изразяват несъгласие с официалната политика. Филип Киркоров обаче не е от тях. Напротив, той е един от поддържниците на президента Владимир Путин.

Прегрешението на певеца е, че се появи на предновогодишен купон, който предизвика тежък скандал в Русия. Инфлуенсърка организира „гола вечеринка“, на която гостите трябваше да се появят в прозрачно облекло.

Това вбеси както управляващите, така и много хора в страната. Много от участниците в „голата вечеринка“ се оказаха с прекратени договори и отменени участия. Филип Киркоров трябваше да се появи в няколко новогодишни програми, което обаче не се случи.

В момента той е в принудителен творчески отпуск и в Русия може да разчита единствено на покани за корпоративни партита или частни тържества.