Началникът на Отделението по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Дева Мария” доц. д-р Георги Хубчев е починал в следствие на усложнения от коронавирус, потвърдиха за Gramofona.com от здравното заведение. Цялото родилно отделение беше поставено под карантина на 8 октомври.

Доц. д-р Георги Хубчев е акушер-гинеколог с огромен опит.  Завършва Медицински университет в Плевен през 1980 г. Освен гинекология, има специализации по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография (пренатална диагностика). В началното на 2018 г.  доц. д-р Хубчев защитава десертация на тема „Оперативно лечение на стрес-инконтиненцията при жените“.

Доц. д-р Хубчев е известен с редица иновативни подходи при лечение на гинекологични заболявания. Член е на Европейската асоциация по урогинекология.

Преди да поеме отделението по акушерство и гинекология в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, доц. д-р Георги Хубчев бе началник на акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.

Избран за "Доктор на годината"за 2019 г.

Gramofona.com изказва съболезнования на семейството и колегите на доц. д-р Хубчев.

 

Снимка: http://www.devamaria.com/