Всичките 740 жители на градчето Хюго в щата Колорадо попаднаха под въздействието на марихуаната, след като лекият наркотик се озова във водата им за пиене, предадоха местните медии, цитирани от в. "Телеграф".

Първите тестове разкриха положителни резултати за съдържание на тетрахидроканабинол (ТНС) - основния психоактивен химикал в канабиса, съобщи Майкъл Йоуел от шерифската служба на окръг Линкълн. От следствената служба на Колорадо и ФБР помагат в разследването на случая.

Не е потвърдено, че потенциалното замърсяване на питейната вода е умишлено. Открити са обаче следи от външна намеса при един от основните кладенци, от който се водоснабдява градчето, разположено на стотина мили от Денвър.

От шерифската служба призоваха жителите на Хюго да не използват водата от чешмите за пиене и готвене и им доставиха бутилирана вода. Най-лошите възможни ефекти от краткотрайното поемане на ТНС включват увредена координация, което нарушава способността да се кара автомобил, увеличава тревогата и води до появата на психотични симптоми като халюцинации и параноя.

Интересното е, че в щата Колорадо са разрешени производството и продажбата на марихуана. Нито в Хюго, нито в окръг Линкълн обаче има такива лицензирани обекти.

Източник: Блиц

Снимка: www.teenviewsofia.com