Чиновници от руския град Якутск изядоха празнична торта, предназначена за сирачета и пенсионери. Комичната история разказва Gazeta.ru. За Деня на държавния флаг били поканени деца от местния дом, възрастни хора и жителите на града. Тортата обаче стигнала единствено за чиновниците, които пристигнали преди останалите.

Празничната програма за Деня на държавния флаг започнала в 12 часа. Малко по-късно имало предвиден велопробег, в който участвали и представители на регионалното правителство. Било предвидено в 13,10 часа на площада да се раздаде и празничната торта, която била в цветовете на руското знаме.

Държавните чиновници обаче успели да преминат маршрута на велопробега по-рано от останалите и изяли лакомството. „Доведоха ни на площада и ни казаха, че ще ни почерпят с торта. Пристигнахме 20 минути по-рано, но сладкишите вече бяха свършили“, са разказали деца от специализирания дом пред местно издание. Якутски пенсионери също не спестили критиките си към организаторите, защото и на тях им била обещана торта.

Любопитното в случая е, че самата празнична торта тежи 280 кг. Тя всъщност представлявала 1 400 пастички. Колко чиновника са се включили в яденето й не става ясно.

 

Снимка: РИА56