Министерството на външните работи призовава българските граждани да не предприемат пътувания с какъвто и да било транспорт към Турция, информира Дарик.

„Българските граждани, които вече се намират на територията на Турция, да не напускат хотелите или жилищата, в които пребивават. Да се избягват всякакви публични места. Настоятелно препоръчваме на българските граждани да се регистрират на http://www.mfa.bg/120/patuvamza", посочват от министерството.

По повод опита за преврат в Турция от Министерството на външните работи на България излязоха с извънредно съобщение.

„В Република Турция се извършва опит за военен преврат. Военните, които стоят зад опита за преврат, обявиха военно положение. Всички летища са затворени за граждански полети. Достъпът до социалните медии е прекъснат. Военни самолети летят над столицата Анкара, военни транспортни средства са блокирали мостовете над Босфора", посочват от Външно.

Турските въоръжени сили заявиха, че са взели властта в страната, за да опазят демократичния ред и човешките права, предаде Ройтерс. В изявление, изпратено по имейл и оповестено по турските телевизии, военните казват, че всички външни отношения на Турция ще бъдат запазени и че върховенството на закона ще остане приоритет.

Снимка: kanal3.bg