На 10 август своя 56-ти рожден ден празнува испанският актьор Антонио Бандерас. Роден през 1960 година в Малага, Испания, днес той е един от най-популярните актьори в света на киното, а освен това е един от любимците на жените.

Дебютира в киното през 1979 година, като е участвал в над 50 ленти. Особено популярност добива с ролите си във филмите "Десперадо", "Тринайстия войн", "Маската на Зоро", "Интервю с вампир", "Евита" и други.

Ето какво вероятно не знаем за един от любимците на жените:

Майката на бъдещият актьор е учителка, а баща му – полицай.

Като малък мечтата му е да стане футболист, като дори тренира. На 14 години обаче счупва крака си и това слага край на футболната му кариера.

В началото на кариерата си се снима само в испански филми, като в края на 80-те отива в САЩ с надеждата за пробив в голямото кино. Любопитно е, че първото му участие в холивудски филм е през 1992 г. в "Кралете на мамбото", като тогава той все още почти не говори английски.

От 2005 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Има два брака зад гърба си – първата му съпруга е Ана Леза (1987-1995), а през 1996 година се жени за своята колежка Мелани Грифит, с която са заедно до 2014 година. Двамата имат една дъщеря.

Фен е на футбола и на родния си отбор – Малага.

 

Източник: dnes.bg

Снимка:  Reuters