Съединените щати, най-засегнатата от коронавирусната пандемия страна, вчера регистрираха 59 747 новозаразени за едно денонощие, по данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус вече достигна 3 310 820, а този на починалите - 135 171 (с 442 повече за едно денонощие), според базирания в Балтимор университет.

В събота САЩ отбелязаха нов рекорден брой заразени с коронавирус за 24 часа, с 66 528 случая.

Американският президент Доналд Тръмп за пръв път реши да сложи маска по време на публична проява, предаде Би Би Си. Това стана на посещение във военна болница край Вашингтон, при среща с ранени войници и здравни работници.

Тръмп каза, че никога не е "бил против маските", макар няколко пъти да е заявявал, че няма да носи, за разлика от основния си опонент на президентските избори през ноември Джо Байдън.

Пред "Фок нюз" той заяви, че "някак харесвал" как изглеждал с маска преди няколко дни, но все още отказваше да е вслуша в препоръката на Центровете за контрол на заболяванията в САЩ, отправена през април след първото голямо разрастване на пандемията.

Източници: БТА и Dnevnik.bg

Снимка: Associated Press