Повече от сто предмета, принадлежали на известната американска певица Уитни Хюстън, която почина през 2012 г., включително костюми и музикални награди, бяха продадени на двудневния търг в Лос Анджелис на търг на аукционната къща "Херитидж".

Най-голям интерес предизвикаха чифт маратонки "Найки", подарък на певицата от знаменития бескетболист Майкъл Джордан, информира 24 часа. Те бяха продадени за 20 000 долара. Кожено палто "Долче и Габана", с който Хюстън няколко пъти излиза на сцената, стигна 16 000 долара.

На търга бяха предложени десетки платинени и златни дискове на изпълнителката, бижута, включително обеци от кости на носорог, както и любимото черно-червено яке, с което Хюстън не се разделяше по време на турнета. За него анонимен купувач плати 4000 долара.

Един от най-ценните предмети, за който организаторите на търга смятаха да получат най-малко 10 000 долара - телевизионната награда "Еми", присъдена на Хюстън през 1986 г., беше изтеглен от търга буквално в последния момент. Академията за телевизионни изкуства и науки на САЩ, която присъжда наградите "Еми", се обърна към съда, настоявайки, че по закон притежава правата върху всички награди, раздавани от тази организация, така че статуетката на Уитни Хюстън не може да бъде продавана след смъртта на лауреата. Съдът застана на страната на Академията и забрани продажбата на търг на наградата, която бе върната на семейството на певицата.

Уитни Хюстън, шесткратен носител на наградите "Грами", почина през февруари 2012 г. в Лос Анджелис на 48-годишна възраст. Тя бе намерена мъртва във ваната в хотелската си стая. Според следователите, тя е починала от остра сърдечна недостатъчност след употреба на кокаин.

Снимки: nycweboy.typepad.com