120 българи са блокирани на летището в Дубай, съобщиха за bTV от Министерството на външните работи. Причината са обилните валежи.

Групата е трябвало да излети за България с редовния полет на FlyDubai в 09:40 ч. сутринта, но той е бил отменен. Не е излетял и организираният чартърен полет заради неизпълнен норматив за почивка на екипажа.

От консулството ни в Дубай са осигурили на чакащите храна и вода. Блокираните пътници не са могли да бъдат настанени в хотел поради липсата на места. Все пак е било осигурено място за почивка на най-уязвимите – децата, възрастните хора и една бременна жена, уточняват от МВнР.

Очаква се сънародниците ни да излетят обратно за България в 14 ч. местно време. Лошото време предизвика транспортен хаос и наводнения в Дубай. В емирството не са падали такива дъждове от 1949 г.

Шеф готвачът Силвена Роу пристига вчера в ОАЕ. Тя каца на международното летище в Дубай от Лондон и коментира ситуацията там през вайбър в ефира на "Тази сутрин".

„Моят полет беше единственият, защото всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6, чака се, не знаех какво да очаквам. Цялото летище обаче беше напълно сухо, на места имаше пясък. Бавно и спокойно очакват да започнат отново бизнеса си", каза Силвена Роу.

"Няма начин тази кошмарна буря, която засегна целия район, да е от засяване на облаци. Това е абсолютен знак на климатична промяна. Те много бързо се справиха, изчистиха, оправено е, уредено е добре", коментира Роу.

Източник: Бтв