Има неща, с които така сме свикнали, че дори не си задаваме въпроса каква е тяхната цел и защо съществуват. Същото можем да кажем с пълна увереност и за малките панделки на дамските бикини.

Няма значение от модела, материята или цвета. Почти сигурно е, че на тази част от женското бельо неизменно има малка панделка. Има няколко версии за появата им.

Едната е, че панделките са се появили върху бикините във времето когато не е имало електричество. Тогава на жените им се е налагало да се обличат в тъмното, а панделката им помагала да се ориентират за лицевата страна на бельото.

Има и още една версия. Някога не е имало ластици и бельото се е закрепвало с връзки, които са се връзвали на панделка. Отдавна има електричество, а и ластиците и ликрата са неотменна част от дамското бельо, но панделката продължава да си стои върху бикините, защо ли?

Ами най-вероятно, за да ни е по-лесно да определяме предната и задната страна на бельото. Има и едно съвсем банално обяснение – просто изглежда симпатично.

 

Източник и снимка: Woman.ru