Михаела Чобанова е намерила прекрасен начин да превърне приготвянето на зимнина в игра и забавление за трите си дъщери. С малко въображение досадната и трудоемка работа по консервиране става детска песен, разказа тя пред Gramofona.com. По думите на Чобанова, приготвянето на пукани чушлета и краставички с маринован лук е всъщност забавна традиция, в която са ангажирани Катерина-11 г., Доминика-8 г. и Ярослава-4 г. „Хайде да изкормим чушките! Да изкъпем краставиците! Кой ще събере повече неща в буркана? Хайде, баня на доматите!“, по този начин 36-годишната майка увлича малките помощнички в производствения процес.

Михаела има богат опит с измислянето на игри, дори в най-трудните условия – тези на изолация. През пролетта, когато всички трябваше да останат вкъщи, боулингът с тоалетна харти и скачането с торбички през препятствия - празни буркани, се оказват най-забавни. „Идеите идват от тях. Зависи и ти самият колко си пораснал“, обяснява многодетната майка.

Трите момичета тренират фехтовка в Клуб „Корсар“ като отговорност за този избор, носи най-голямата - Катерина.  Включват се в разнообразни извънкласни занимания, а всяка от тях има по една папка, пълна с грамоти за участие.

Автор: Виолета Тасева