След като преди повече от година здравният министър на Зимбабве се оплака, че презервативите, произвеждани в Китай и изнасяни в Африка, са прекалено малки за мъжете там, китайски производител на кондоми обяви, че обмисля производството на продукти с различни размери, предназначени за африканското население.

По данни на National Health and Family Planning Commission Китай е един от най-големите производители на кондоми в света. В страната има около 300 производители на презервативи, които годишно изкарват над 3 млрд. броя.

Здравният министър на Зимбабве - Дейвид Париренятва, направи интересното изказване по време на събитие, промотиращо превенцията срещу ХИВ и СПИН.

По думите му в южния африкански регион има най-много инциденти с ХИВ, поради което правителството промотира необходимостта от употребата на презервативи.

Той алармира, че младите хора в Африка се нуждаят от конкретни кондоми, а тези, внасяни - особено от Китай, не са предпочитани от хората поради тяхното качество.

„Внасяме кондоми от Китай, но някои мъже се оплакват, че са прекалено малки”, казва той по време на събитието. Според него, вместо да бъдат зависими от вноса, фирмите в Зимбабве трябва да започнат да произвеждат собствени кондоми.

Според някои проучвания в африкански страни, като Гана, Габон и Нигерия, средната дължина на пенис в ерекция възлиза на между 16.1-17.9 сантиментра.

Същите данни сочат, че средният размер на еректиралия пенис в Източна Азия, включваща Китай, Япиния и Южна Корея, варива между 9.3 и 10.5 сантиметра.

 

Източник: https://profit.bg/