Кметът на Ахтопол венчае до четири двойки седмично в морския град. Досега Станислав Димитров е бракосъчетал над 20 двойки, съобщи самият той за Грамофона нюз. Младоженците не са местни хора, а предимно туристи от вътрешността на страната.

„Някои от тях две години отлагали заради пандемията и сега вече решили да си кажат „Да“. Тези, които предпочитат, аз им правя ритуала, иначе упълномощавам служител на ГРАО да го извърши. Всички граждански бракове тази и миналата година минаха през мен“, разказа Димитров.

По желание на младоженците изнесените ритуали се случвали навсякъде из красивия Ахтопол, допълни кметът.  „Повечето хора избират да са на залив, на плажа, а все по-често и на буруните, защото се откриват много красиви гледки“, допълни ахтополският кмет.

Димитров признава, че е повече от щастлив да влиза в ролята на ритуалчик. „Чувството да венчая младите и влюбени двойки е наистина страхотно, защото самият аз се зареждам с енергия, като виждам колко много любов струи от тях“, добави кметът.