Сребърен гребен за мустаци, който е струвал 90 паунда на Фреди Меркюри, може да донесе 50 000 паунда на търг. Той е един от над 1400-те му притежания, които ще бъдат продадени на търг в Sotheby's следващия месец.

Бившият помощник на фронтмена на Queen Питър Фрийстоун прогнозира, че феновете ще полудеят по предмети като гребена на звездата, които все още притежават някаква магия повече от 30 години след смъртта си.

Оценката на Sotheby's е 400-600 паунда. Питър каза: "Струваше около 90 паунда. Беше от Tiffany & Co, един от техните малки подаръци. Но може да стигне и до 50 000 паунда, защото те ще платят за ДНК на Фреди".

68-годишният Питър живее с Фреди в продължение на 12 години в Кенсингтън, Западен Лондон, до смъртта му от СПИН през 1991 г. Той казва, че Фреди тайно го изпращал на търгове, въоръжен с празни чекове, защото цените щели да се вдигнат, ако участниците в търга забележат суперзвездата.

Питър каза: "Ако Фреди беше в стаята, цените щяха да стигнат до луди пари. На сутринта на продажбата му давах чековата книжка, той я подписваше и аз отивах на търга.

"В повечето случаи имах голям късмет и получавах това, което той искаше. Той обичаше изкуството, кристалните вази, мебелите и японските вещи." Произведенията на изкуството, тоалетите и писанията на Фреди са останали замразени във времето в имението му в продължение на повече от 30 години.

Но съдържанието им беше предложено на търг от дългогодишната му довереница Мери Остин, която наследи имота му.

Сред тях са украсената с бижута корона и наметалото, носени по време на последната му сценична изява през 1986 г., които се очаква да донесат до 80 000 паунда. Питър казва, че най-ценното му притежание е копие на скица на Матис, нарисувана и подарена му от Фреди.

Източник: Tialoto.bg