Компанията "Амазон" обяви, че дебютът на предисторията на "Властелинът на пръстените" е гледан от над 25 милиона зрители по целия свят, което е рекорден интерес към продукция, излъчвана по стрийминг платформата "Прайм видео", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Първите два епизода от поредицата "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" бяха пуснати на 2 септември, петък, в над 240 държави и територии. От "Амазон" обаче не уточняват дали преброените зрители са гледали цял или части от първи и втори епизод.

Сериите от "Пръстените на властта" ще се излъчват всяка седмица до 14 октомври, когато е планирано да бъде финалът на първия сезон. Действието в поредицата се развива 4000 години преди събитията в трилогията на Дж. Р. Р. Толкин и филмите, направени по тях - по време на Втора епоха, измислен исторически период от неговата вселената. Авторът обаче дава сравнително малко подробности за тази епоха.

"Амазон" планира поредицата да има пет сезона, всеки от тях с продължителност от 10 часа.

Компанията похарчи повече от 465 милиона щатски долара за първия сезон, заснет в Нова Зеландия, и това прави "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" най-скъпата телевизионна продукция, създавана досега, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Снимка: en.as.com