Къща, обърната с покрива надолу и входа нагоре, е най-новият атракцион край Бургас. Тя се намира на изхода на Черноморец и привлича погледите с нестандартната си визия.

Това е първата обърната къща в България, в която и вътре всичко е обърнато, сподели за БНР Бургас собственикът Анна Чанева.

Маси, столове, дивани, кухня - всичко виси от тавана. Къщата е проектирана като един нормален дом на семейство, пояснява Чанева. "Има кухня, детска стая, трапезария, мокро помещение, библиотека, т.е. едно жилище, в което живее едно голямо семейство с неговите кътчета и всички тези стаи са обзаведени абсолютно реалистично, както един истински нормален дом.

Няма макети, няма фалшиви имитации, всичко е истинско. Човек влизайки вътре се разхожда по тавана и посещавайки отделните стаи може да си направи интересни снимки, които после като ги обърнеш, този който е сниман, е в много странни положения и е много забавно. Примерно може да изглежда така, че си повдигнал масата или че си на ръце върху бюрото, забавно е наистина".

Анна Чанева споделя, че идеята за направата на обърната къща се е родила в Пукет, Тайланд, където са били на почивка със съпруга й. Там са видели за първи път такав дом и решили да реализират и у нас подобен проект.

Източник и снимка: БНР-Бургас