Рок ветераните от група Kiss слагат край на концертната си дейност с 2 изяви на живо в Ню Йорк, съобщава Асошиейтед прес.

Двата концерта ще спуснат завесата на прощалното турне на групата End of the Road („Краят на пътя“), което започна през януари 2019 г. „Ще напуснем, като сме на върха“, обеща басистът Джийн Симънс миналата година по време на радио интервю. Няма да има повече турнета на Kiss, зарече се той – никога повече.

Преди 50 години четирима млади нюйоркчани вкарват китарите, усилвателите и барабаните си в таванско помещение на 23-та улица в Ню Йорк и мечтаят да станат най-голямата група в света.

Този уикенд групата, създадена от тези четирима - макар и с двама различни членове в момента - ще се сбогува на около 10 пресечки северно от това таванско помещение. Kiss ще свирят в „Медисън Скуеър Гардън“, след като се превърнаха ако не в най-голямата група в света, то със сигурност в една от най-големите, която предефинира очакванията за концертно преживяване.

Заклетите фенове на Kiss обаче приемат новината за края на концертната им дейност с известна доза скептицизъм. Те знаят твърде добре, че през 2000 г. групата пак бе обявила едногодишно прощално турне Farewell Tour, но въпреки това продължи с изявите си. Поне до тази вечер.

Източник: БТА