Трендът ugly shoes май е решил да се задържи на модния подиум, а и на краката на доста жени. Сандали, джапанки, чехли, обувки на висок и нисък ток, та дори и ботуши. Определено дизейнерите тази година са мислили доста оригинално.

В някои случаи обаче, вместо да разкрасяват краката на притежателката си, обувките изглеждат откровено плашещо. Руският сайт Woman.ru е подбрал едно от най-грозните модели за сезон 2020.

А какво е обяснението, за да обуеш подобен чифт? От една страна трендът на грозните обувки, макар и да не е приет от всички, съществува от години.

От друга страна маниаците на тема обувки имат неопредолимото желание да изненадват и впечатляват с придобивките си.

В днешно време обаче някой трудно би ахнал при вида на римски сандали или на сандали на висок ток. Така че дизайнерите трябва да впрегнат въображението си и да се постараят.

Един от трендовете това лято например са сандалите с деформиран ток. 3Д джапанки и сандали с толкова тънки каишки, че само от вида им ще ви се появят мазоли.

На фона на цялото това безумие дори и фешън аутсайдерите – кроксовете не изглеждат така плашещо. (Но пък това не е оправдание, за да излизате с тях навън. Да хвърлите боклука или да отскочите за хляб - да, но не и да се появите с тях в обществото.)