Ако създавате собствен дом, ще са ви нужни разнообразни мебели за различните помещения в него. Чудите се откъде да започнете или пък имате нужда да обзавеждате на етапи? Ще ви помогнем с няколко идеи как да избирате стъпка по стъпка и да можете едновременно да се нанесете бързо и да направите дома си такъв, какъвто искате.

За начало ще ви е нужно легло или диван.

Ако стартирате обзавеждането на свой дом и искате да се нанесете максимално бързо, едното нещо без което не можете е място за спане и почивка. Единият вариант е да изберете легло за вашата спалня, което да се връзва с цялостната ви идея за обзавеждане и разбира се да бъде достатъчно удобно. 

В зависимост с какви размери разполагате, е вариант да заложите на двойно легло, което е поне 160 200. Ако спалнята ви е по-малка, можете да изберете и легло за един и половина или легло 120 200, което е подходящ за един., което е подходящо както за един човек, така и за двама.

Друг вариант за начално място за спане е да започнете обзавеждането си от хола, като първо заложите на диван. Така можете да комбинирате налично място за сядане с възможност за използването му и за спане. Има доста разнообразни опции за разтегателни дивани. Освен това са налични и варианти с лежанка, които са достатъчно големи за спане на двама човека в двете им части.

 

Другото важно помещение, без което не можете да се нанесете е банята.

Определено ще ви трябва и функционираща баня, за да можете да се нанесете във вашия нов дом. Ако тя изисква основен ремонт с поставяне на плочки и други, ще трябва да започнете от там. Важно е да завършите всичко нужно преди обзавеждането и като например смяна на тръби. Независимо от останалия ремонт, при всички случаи ще са ви нужни тоалетна, мивка и душ, които са според вашите желания.

Най-добре е да обзаведете изцяло вашата баня, за да е готова и максимално функционална за вас и нуждите ви. Освен основните неща в нея, ще е добре да подберете и етажерки или шкафчета, удобна закачалка за кърпи и стойка за тоалетна хартия. Също можете да добавите душ, с опции, които бихте ползвали дългосрочно като например такава за масаж. И разбира се ще ви е нужна максимално удобна тоалетна, която е в подходящи размери и вид казанче според дизайна на банята ви.

Разбира се ще трябва да помислите за кухня и трапезария.

Когато вече имате готова баня, място за спане или удобен кът за сядане, който е приложим и за спане, можете да продължите обзавеждането с кухнята и трапезарията си. При всички случаи ще са ви нужни подходящи електроуреди като хладилник, пералня, фурна и още. Освен това ще искате да изберете дизайн на кухнята си от гледна точка на видове шкафове и цветове, които се връзват с цялостната ви концепция.

Относно трапезарията пък ще ви трябва подходяща маса, съобразена с броя хора, които сте във вашето домакинство и до колко гости бихте искали да можете да съберете. Към нея е добре да подберете и комфортни столове за трапезария VidaXL.

Можете да включите повече от един тип или пък например да имате четири или пет такива и няколко допълнителни сгъваеми за гости. Те ще могат да се вадят при нужда, като е добре да се връзват с всичко останало.