Кинокритикът на Collider Али Джемил обяви, кой филм си струва да гледаме по време на изолацията заради пандемията от коронавирус, за да успокоим нервите си. Естествено, не трябва да се пропускат „Заразяване” от 2011 год. и „Епидемия” от 1995 год. Според Али обаче най-добрият вариант е лентата на Марк Форстър „Z-та световна война”. Сценарист е Макс Буркс, а в главната роля е Брад Пит.

„Това е единственият филм, който наистина помага да се отпуснем, нищо че в него се разказва доста напрегната история за пандемия от страшен вирус. Но това е, което трябва да гледаме”, убедена е Джемил.

Според нея лентата е актуална, защото показва сегашната „сюрреалистична действителност”, в която събитията се развиват по почти същия начин както и при пандемията от коронавирус. Най-важното обаче е, че режисьорът предлага решение на ситуацията, макар и измислена. „Освен това във филма играе Брад Пит, а с него всичко става по-хубаво”, подчертава Али Джемил.

За какво се разказва в „Z-та световна война”: Бившият сътрудник на ООН и следовател Джералд Лейн (Брад Пит) заедно със семейството си се озовава в епицентъра на зомби-апокалипсис, предизвикан от неизвестен вирус. Лейн успява по чудо да се скрие на безопасно място, а властите го молят да разследва причините за масовото измиране на хората. В хода на опасното разследване главният герой успява да направи и практически невъзможното, а именно да открие ваксина.

 

Източник: РИА Новости