Фестивал на киселото мляко ще се проведе в Момчиловци. От 21 до 23 септември в китното родопско село ще можете да опитате домашно кисело мляко, да видите как се бие масло и да се насладите на автентичния вкус на истинските млечни продукти.

Програмата на фестивала е изключително интересна и наситена със събития, така че със сигурност няма да скучаете през трите фестивални дни. За най-малките посетители са организирани работилнички, различни състезания и игри.

И всичко това ще се случва под звуците на родопска музика. На сцените на фестивала през трите дни ще се изявяват различни фолклорни групи и състави. По време на Фестивала на киселото мляко ще се проведе и семинарът „Здраве и дълголетие“. Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров отново ще събере стотици зрители.

Интересен акцент във фестивалната програма е представянето на екзотичната китайска кухня и традиционна чаена церемония. Връзката с Китай не е случайна, от няколко години там се произвежда българско кисело мляко с марката „Момчиловци“.

Един от най-атрактивните акценти в програмата е конкурсът „Мис Родопи“. Победителката в него и нейните подгласнички ще имат шанса да станат рекламни лица на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и да посетят източната държава. Ако искате един по-различен уикенд, не пропускайте Фестивала на киселото мляко в с. Момчиловци.

Цялата програма можете да видите ТУК.