Бащата на Бритни Спиърс – Джейми се е съгласил да се оттегли от попечителството над дъщеря си. Той вече е депозирал отговора си във Висшия съд на Лос Анджелис. Певицата е под запрещение от 13 години.

Тогава тя претърпя сериозен психологически срив, а съдът я обяви за неспособна да контролира живота си и определи баща й за неин попечител. Адвокатите на певицата определиха случилото се като голяма победа.

През лятото Бритни Спиърс поиска от съда да отмени попечителството на баща й. Тогава тя направи сърцераздирателно заявление, в което обяви, че живее като в затвор. На нея дори не й е позволено да решава дали иска да забременее, или не. Певицата обвинява баща си, че се възползва от многомилионното й състояние.

Адвокатите й настояват независим счетоводител да се грижи за богатството на певицата. За нейното здравословно състояние се грижи адвокат Джоди Монтгомъри.  

Екипът на Бртни Спиърс вече заяви, че ще иска и разследване на начина, по който баща й Джейми е контролирал и се е разпореждал с имуществото й, което възлиза на около 60 млн. долара.

Веднага след като се разбра, че Джейми Спиърс е готов да се откаже от контрола над дъщеря си, тя беше засечена да шофира сама.

 

Източник: Variety; DailyMail