Амстердам планира да построи голям хотел за проституция, за да премести секс индустрията от вековния район на червените фенери в пристанищната зона, информира ДПА, предаде БТА.

Пияни туристи често създават проблеми в квартала на червените фенери и се държат непочтително към заетите в бранша предимно жени.

Сексуалните услуги са нормална професия, посочва в прессъобщение градската управа. Нямаме намерение да прогоним сексуалния труд от града, се допълва в съобщението.

Целта на кметицата Фемке Халсема е да подобри условията по криволичещите алеи в най-старата част на града. Районът на червените фенери е още от Средновековието и включва най-старата сграда в града - 700-годишната Стара църква (Уде керк), припомня ДПА.

Идеята на градските власти е да създадат централно съоръжение, което да е по-труднодостъпно от сегашните витрини с проститутки и по-добре контролирано. Още не е ясно каква форма ще придобие концепцията. Вариантите включват хотел или еротичен център със секстеатър, нощни клубове и ресторанти.

Амстердам дава за пример многоетажния публичен дом в Кьолн, първия в Европа.

Източник: Dnevnik.bg

Снимка: traveller.com.au