Бургаското средно училище „Константин Петканов“ започна различни събития свързани с Деня на европейските автори. Те са инициатива на Европейската комисия, ръководена от българския евро комисар Мария Габриел. Целта на събитието е да се възпита любов към четенето и преоткриването на литературата.

Началото на полезната инициатива започна в късния следобед със заместник-кмета по „Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас Диана Саватева. При срещата си с нея учениците се потопиха в света на поезията, съобщиха за екипа ни от ръководството на „Константин Петканов“. Забравяйки за момент електронните устройства, децата общуваха с книгата, с душата на автора, обогатиха своя вътрешен свят.

„Хубаво е когато имаме възможност да се срещнем с писател, да го опознаем като човек, да съживи нашите мисли и мечти и да получим съвет като този да подаряваме само прочетени книги“, сподели пред присъстващите Саватева.

Учениците я поздравиха с творби на френски и английски автори, на езиците които изучават в училище. Част от инициативата продължава утре с писателя Боян Боев. Инициативите се провеждат в обновената библиотека на СУ „Константин Петканов“ с активното участие на ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап.