Литературният клуб-читалня "Малкият принц" към центъра за талантливи деца в Бургас отваря врати за новата учебна година с едно завладяващо събитие - младата авторка Надежда Динева ще представи дебютния си роман "Орденът на скорпионите". Събитието е утре, 20 септември, от 11 часа, съобщиха организаторите.

„Езикът на младите българи“ - именно той даде начало на творческия ми път. „Орденът на скорпионите е завладяващ роман“, който те кара да се гмурнеш в непознатото и носи много послания. Книгата няма аналог, иновативна е със своя сюжет и преплитане на обективната журналистика с фикцията“ - споделя Надя.

На фона на централните събития в романа се развива и много красива любовна история, която ни кара да се замислим за истинската свобода, за чистотата на чувствата в нашето съвремие, а в романа думата Любов, стоейки в едно изречение с думата Тероризъм, вече не звучи налудничаво.

Надежда Динева завършва Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" в Бургас.

През 2010 година печели олимпиада по немски език към Немската служба за академичен обмен в партньорство с Посолството на ФРГ у нас. Завършва журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с профил Международна журналистика.

В Германия участва в две международни програми за журналисти от редица европейски държави - през 2016 и 2018 година.

Живее в София и работи като репортер в онлайн медия.