Танцово шоу, музика, театрален спектакъл и среща с любими приказни герои са малка част от изненадите, подготвени за най-четящите бургаски младежи. Те са включени в инициативата "Стари вестници за нови книги".

Стартът на проявата е обявен за 13.00 часа на 23 април /събота/ на лятна сцена "Охлюва". Всеки който подготви и донесе на място 3 кг. стари вестници ще получи нова книга от издателство "Прес."

"Стари вестници за нови книги" е най-новият еко проект на бургаската медийна група Черноморски фар ЕАД. Кампанията преминава под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, а основната идея е повече деца от 7 до 12 годишна възраст да се включат в празничната инициатива. Призивът към малчуганите - да оставят таблета и лаптопа си на страна и да насочат вниманието си към литературата и разделното събиране на отпадъчна хартия.

Кампанията ще премине под мотото "С книги срещу агресията", защото организаторите вярват, че знанието си остава най-силното оръжие.

Стотици ученици от училищата ОУ "Васил Априлов", ОУ "Княз БорисI" , ОУ" П.Р. Славейков" от Бургас, НБУ "Михаил Лъкатник", СОУ "Св.св. Кирил и Методий" вече са заявили своето участие, затова не губете време.

В детския хепънинг ще се включат клуб по спортни танци с ръководител Диана Мешкова, мажоретен състав от училище "Княз Борис", както и таланти от училище "Васил Априлов", БЧК-Бургас и БМЧК-Бургас, Театрална група към ОДК-Бургас.

До старта на кампанията в Бургас остават три дни, затова не губете време и събирайте вестници. Важно условие е да няма рекламни брошури на търговски вериги. Старите вестници ще ви донесат нова книжка в Деня на книгата 23 април.

До края на месец май кампанията ще премине през градовете Бургас, Несебър, Враца, Монтана и Велико Търново.

Наш основен медиен партньор са изданията от групата на "Стандарт нюз", а като кулминация на инициативата са предвидени литературни вечери, които ще срещнат четящите хора с живия класик на българската литература, академикАнтон Дончев.

Кампанията "Стари вестници за нови книги" се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Партньори на кампанията са "Фрапорт Туин Стар Еърпорт", Пристанище Бургас, БМФ-Порт –Бургас.

 Очаквайте новини на сайта www.faragency.bg, както и на фейсбук страницата на "Черноморски фар".