Определян като безмилостен сатирик, безжалостен критик и нежен поет, авторът на текстовете на едни от най-популярните български естрадни песни Ваньо Вълчев навърши 80 години.

Юбилеят ще бъде отбелязан в родния му Бургас със спектакъла "Пътуване...", който ще бъде поставен в Дома на нефтохимика в петък, 27 октомври, от 18:30 часа.

Режисьор на спектакъла е Симеон Димитров. Участие в него ще вземат актьорите Стоян Памуков, Юри Ангелов, Алекс Анмахян, Ива Иванова, Никол Николова, които ще изнесат рецитал по творби на Ваньо Вълчев.

На сцената в Дома на нефтохимика ще се качат изпълнителите Тони Димитрова, Стефан Диомов, Вокална формация "Фортисимо", Георги Дюлгеров, Красимира Кралева, Вокална формация "Морски песъчинки", ДТФ "Усмивка". Писателят Михаил Вешим и литературният критик доц. Йордан Ефтимов ще говорят за творчеството на Ваньо Вълчев.

Гостите на спектакъла "Пътуване...", който е с вход свободен, ще имат възможността да видят с участието на Ваньо Вълчев и интервю с композитора Тончо Русев.

Ваньо Вълчев е почетен гражданин на Бургас, а през 2016 беше удостоен с най-голямата литературна награда на морския град "Златен пегас" за цялостно творчество и принос към развитието на националната култура.