Певецът шоумен Рафи Бохосян и поетът Ваньо Вълчев представиха дебютната книга на бургаския писател Георги Генчев, наречена „Неразказвани приказки“. Събитието се проведе в новата сграда на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в присъствието на роднини, приятели и почитатели на младия творец, син на популярния радиоводещ и журналист Петър Генчев.

Присъствието на Рафи в родния Бургас не беше случайно – двамата с Генчев-младши са съученици от Търговската гимназия и колеги от „Забраненото шоу на Рачков“, където писателят е бил сценарист. С типичната си арменска усмивка Бохосян разказа любопитна случка от съвместното си битие с Георги, сравни го с японски майстор на перото и прочете част от книгата на приятеля си.

„Не съм съгласен с Рафи, когато го сравнява с други автори. Георги Генчев е неповторим. Той си е той и в това е чарът на неговата книга и на неговите разкази“, заяви с усмивка Ваньо Вълчев, и той известен с богатото си чувство за хумор. „Днес е Разпети петък, но няма да разпъваме автора с поетични анализи“ – обеща текстописецът на песента „Телефонна любов“.

Книгата „Неразказвани приказки“ съдържа 7 истории, или както Вълчев ги определи „7 реалности, преплетени с вълшебство и фантазия. А може и обратно – 7 вълшебства, които ни разкриват 7 съвременни истории“. Словото на Генчев е пластично, той умее да разказва, отвсякъде прозира уважението му към езика, което е и уважение към читателя, сподели поетът.

Символика със седмицата (която в християнството е число на съвършенството) откри и Рафи, намеквайки, че и колоните на Община Бургас са също толкова на брой.

Принос за сакралността на творбата има и Неделина Станчева, която е автор на красивите илюстрации към „Неразказвани приказки“.

Освен издаването на първата си книга Георги Генчев очаква още едно радостно събитие през тази година – той ще става баща. Благата вест съобщи Рафи, предизвиквайки аплодисментите на присъстващите в Библиотеката. А дали приказките на автора ще имат продължение, ще следим с интерес.