В периода 4-6 септември 2020 г. в гр. Поморие ще се проведе 62-ото издание на Националните литературни празници „Яворови дни“, съобщиха от местната Община. По традиция програмата ще започне със заупокойна молитва в храм „Свето Рождество Богородично” – на 4 септември (петък) от 19.00 ч. Официалното откриване ще се състои от 20.00 ч. пред паметника на Яворов, след което в Летен театър „Яворов“ ще бъде представен театрално-музикалният пърформанс по текстове на Димитър Воев – „Част от колекция“ (вход свободен).

Яворовите празници ще бъдат съпътствани от изложба, посветена на Ненко Токмакчиев и юбилейна литературна вечер по случай 100 години от издаването на списание „Златорог“.

В края на тридневната програма ще бъдат обявени резултатите от националните конкурси за поезия „От заник слънце озарени, алеят морски ширини…“ и рецитал-конкурса по творби на Яворов, които тази година се проведоха онлайн.

Организаторите – Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ – канят всички жители и гости на Поморие да се насладят на поетичните празници „Яворови дни 2020“.