Харизматичната Теодора Ирикова е избрала да направи премиерата на дебютния си роман в любимия Бургас. Младата авторка ще се срещне с почитателите на литературата на 2 септември (четвъртък) в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино от 18.00 часа, съобщиха от Община Бургас.

Дебютният роман на Теодора Ирикова ни потапя в една вълнуваща и заплетена история, в която никой не е този, за когото се представя, и нищо не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е просто криминален трилър, отвеждащ ни по следите на престъпление. Това е книга, в която всеки може да се припознае, книга в която всеки може да открие своето послание – в напрегнатите моменти на лъжи, корупция и престъпления, в миговете на любовта, която неусетно се оказва най-голямото ни спасение, в борбата със собствените ни демони.

Книгата на Теодора Ирикова е написана изключително увлекателно, грабващо, чете се „на един дъх“ и въпреки натрапваното с годините становище, че „криминалетата“ са „лек“ и „несериозен“ жанр, романът поставя пред читателя редица въпроси, върху които да се замисли и на които да се опита сам да намери отговор.

А защо „Светулки в мрака“? Отговорът е в самата книга.

Теодора Ирикова е родена в Пловдив през 1989 година. Завършва Немската езикова гимназия в Бургас, а после Стоматологичния факултет към Медицинския университет в София. От пет години живее и работи в Германия, но продължава да носи България в сърцето си. Емоционалната си връзка и носталгията към родината Теодора пресъздава в творчеството си.