Второто издание на изложение "С книга на плажа" отваря врати на 20 юли (сряда) от 10.00 часа на територията на зали № 2 и 3 в Експо център "Флора" Бургас.

В рамките на 5 дни /20-24 юли/ от 10.00 до 21.30 часа,  13 от най-добрите издателства в страната ще представят своите интригуващи заглавия. Сред тях са издателство "Вакон", издателство "Делакорт", издателство "Сиела Норма", издателство Унискорп", издателство "Букохолик", издателска къща "Новата цивилизация", издателство "Жанет 45", издателска къща "Знаци", Книжен център "Светъл път", издателство "Распер", издателска къща "Авир", издателство "Ай Си Ю" и издателство "Атеа Букс".

Любопитен акцент тази година е изложбата "100 години - 100 плаката", която също ще бъде част от "С книга на плажа". Плакатите датират от 1890 година до днес. Колекцията е от цял свят - САЩ, Канада, Китай, Русия, Испания, Обединено Кралство, България и др.

Изложба "100 години - 100 плаката" е проект на Ясен Николов, фондация "Деца на България". Инициативата се осъществява с подкрепата на Столична Библиотека, Народна Библиотека и Национален Дворец на Културата. Тя е част от "Общонационална кампания за публично четене на глас", която популяризира библиотеките - съкровищници на мъдростта, възвръща достойнството на облагородяващите книги и възкресява силата на живото слово.

Изложението "С книга на плажа" се организира от Община Бургас и ще се проведе едновременно в Експо център "Флора" и регионална библиотека "П. К. Яворов", които ще станат фокусни точки на библиотечния плакатен призив, на културата, образованието и библиотечното дело по целия свят през последните 140 години.

Любителите на книги ще имат удоволствието да се насладят на богата съпътстваща програма, която ще ги срещне с известни автори на изключителни творби.

 

Програмата „С книга на плажа” можете да видите тук: http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/27303