Новото двуезично печатно списание „Дерзай“ ще се представи за първи път в Бургас. Утре, 20 декември, в града ще гостува неговият създател и редактор Джули Хаджолян, която ще презентира есенния брой на изданието, което е негово второ въобще. Събитието ще се случи от 18:00 часа в Papa Beer, съобщиха организаторите.

Списанието вече бе представено пред публиката в Пловдив и София, а след Бургас ще завърши свето "турне" във Варна, откъдето е и Джули.

„Дерзай“ е цялостна платформа, създадена с идеята за обмен на вдъхновения и размишления. Хартиеното издание помества специфично комбинирани за даден период творби, но съществуването ѝ онлайн и срещите на живо я доближават до изграждане на общност от личности, обединени от стремежа си за обогатяващо развитие на своите критични и творчески възприятия.

Първото (пилотно) издание на списанието бе фокусирано върху основна концепция – тази за „обмен на вдъхновение“: 16 артисти бяха поканени да интерпретират произведения на колегите си в свой стил. Втория брой продължава тази традиция, като желаещите да участват в предизвикателството нарасна до над 40 души. Визуалните и писмените взаимовръзки ви канят да последвате естествения им ход из страниците, по време на което ще се натъкнете и на няколко аналитични текста.

Есенният брой установява желанието ни „Дерзай“ да предоставя поле за обмен на гледни точки, представени под формата на свободни размишления или фокусирана критика – общо 7 автори споделиха свои перспективи и усещания спрямо различни теми в сферата на изкуството. Художествените творби в списанието са представени в тяхната оригинална версия – на български или английски език; а преводи на теоретичните текстове могат да бъдат открити на сайта на „Дерзай“.