За първи път Центърът за млади таланти организира регионален конкурс за детска поезия на тема „Аз – детето на морето“. Председател на журито ще бъде популярният поет и драматург Недялко Йорданов, съобщиха от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Йорданов е носител на наградата „Златен Орфей“ за цялостно творчество през 1997 г., автор е на множество стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши, познат и обичан от много поколения бургазлии.

Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от поетесата Роза Боянова, заместник-председател на дружество „Български писател“ в Бургас и заместник главен редактор на вестник „Автограф“. Съставител на близо 20 книги с творчество на деца от цялата страна. Нейни стихове са превеждани на руски, македонски, френски, английски и други езици; Ваня Желева - магистър по български език и литература, участник в двугодишен проект на МОН за работа с талантливи ученици и дългогодишен преподавател в центъра за млади таланти, както и от Надежда Динева – журналист, писател, автор на нашумелия роман „Орденът на скорпионите“ и ръководител на най- новия творчески проект за малки писатели "Моите първи истории" за деца от 7 до 12 г. към центъра.

Целта на конкурса е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява. Събитието е част от инициативите на единствения център за работа с талантливи деца в града, в подкрепа и усъвършенстване на дарбите на подрастващите. Конкурсът за написване на стихотворение е за деца от 7 до 12 години, разделени в 3 възрастови групи.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г., като крайният срок за изпращане на стихотворенията е 29 ноември 2019г. на имейл адрес: info@forbgkids.org. Творбите могат да се носят и на място в Центъра за млади таланти, гр. Бургас, пл. „Атанас Сиреков“ 4. Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2019 г. на уебсайта на организаторите, а награждаването ще се състои в Актовата зала на центъра за талантливи деца на празника по случай деветата годишнина от създаването му. Предвиден е награден фонд за финалистите от трите възрастови групи. Организаторите призовават всички малки писатели да не се притесняват, а смело да дадат воля на въображението си.

 Пълните условия за участие могат да се намерят на: www.forbgkids.org