Да, ама не! Тази Гергана не е „кротко агънце“, както се пее в песента. Познавам я още от студентската скамейка (б.р. – имайте предвид бар, кафе и т.н.), засичахме се по разни студентски вестници и списания, които не успяваха да просъществуват дълго, но бяха емоционално експресивни, с онази младежка страст, за която после само разказваме.

А тя, Гергана, още си я носила, даже не се е разделяла с нея. Не може да стърпи, като напира музата отвътре и нас ни нарочи като главни виновници – “Gramofona, вие сте виновни”. На драго сърце ние (б.р. – цялата редакция на Gramofona.com) приемаме това обвинение, с гордост ще понесем кръста и ще си го носим като „алена буква“ на челото.

Виновни сме, че сме провокирали поне до някъде създаването, сътворяването и издаването на първата книга на Гергана Стоянова „Риби мренки“. Няма да й издигнем чешма долу в полето, защото тя си мие нозете в морето и ще перифразираме:

Видиш ли долу в морето,

там бил град Бургас,

 там се родила, живяла,

мамина мила Гергана…

„Риби мренки“ е собрник с 15 усмихнати разказа, които ще накарат и вас да се усмихнете. Редактор е неповторимият Ваньо Вълчев, а издателството е „Либра скорп“.

Книгата носи името на едноименния разказ „Риби мренки“, който получи една от специалните награди в Никулденския конкурс на Gramofona.com. Факт, който ни кара да сме изключително горди.