Поетесата Елка Василева представи в Бургас своята шеста книга с поезия „Неща за обичане”. Пред приятели и почитатели се прочетоха част от новите й стихотворения.

Ден преди премиерата Ели обяви, че държи в ръцете си най-новото си книжно дете. Вчера, тя го пусна по неговия път към читателите и любителите на финия изказ и неповторим стил, който притежава само Елка.

„Всеки стих е едно откровение. За всеки един от тях си има някакъв повод и среща. Може да ме вдъхнови лунната пътека или очите, погледнали ме с любов”, споделя Елка. Поетесата казва, че за някои това са музи, но за нея са малки камъчета, които я препъват и я карат да съчетава размисъл и чувства, за да се роди нейната поезия.

В стихосбирката се разказва за всички сезони, но за Елка лятото е любим. „Може би за затова моите стихотворения са разголващи. В тях си разголвам душата”, казва тя.

Споделя, че много неща са за обичане, затова и книгата й се казва „Неща за обичане”. „Всичко е за обичане. Животът е пъстър и шарен. Просто трябва да имаме очи, не само да гледаме, а и да виждаме. Когато виждаш - винаги намираш нещо да обичаш”, казва поетесата.

Стихотворенията са писани в продължение на години, когато му е дошло времето, пояснява Елка. Тя може да започне да твори навсякъде- в автобуса, на улицата или на плажа.

Поетесата има още няколко нови стихотворения, но не иска все още да се издават. „Искам думите ми да отлежават и да ги пусна към своите читатели, когато смятам, че те наистина носят всички послания, с които съм ги натоварила”, обясни тя.