Домът на писателя в Бургас се оказа тесен да побере десетките почитатели на творчеството на писателя и поет Динко Динков. В понеделник се състоя премиерата на най-новата книга на Динков, озаглавена „Непоискани дълбини”.

38 стихотворения в три цикъла, събрани в 50 страници, разказват за морето и връзката му с човека. „Връзката между тях е самотата. Онази самота, която авторът търси, за да изрази творческата си мисъл”, каза скромно самият той – Динко Динков.

С поетичния си рецитал актрисата Невена Цанева „потопи” публиката в творчеството на поета маринист. Поведе я със „Задушница”, спусна я в „Дълбини”, изведе я в „Унищожение”, за да я дари с „Любов”.

Изтъкнатият бургаски поет Ваньо Вълчев сравни „Непоискани дълбини” като неочаквана и непоискана любов.

„Всяко стихотворение е заредено с енергията на Динко Динков. Морето, цветът на морето и морето като обсебваща вселена, описват автора като че ли на него по рождение му е вменено да обича морето”, каза Вълчев и пожела на добър път на третата стихосбирка на своя приятел.

Дъждовната ноемврийска вечер в Бургас продължи с топли поздрави за твореца от неговите близки, приятели, издатели. Бурни аплодисменти за музикалното си изпълнение получиха  малкият син на Динков – Марин и Татяна Йотова, семейна приятелка на Динкови.

 Сред гостите присъстваха колеги на бургаския поет, който преподава във Вечерното училище „Захари Стоянов”. Директорът на школото Галина Златанова поздрави Динков за новата му стихосбирка и обяви, че премиерата на ”Непоискани дълбини” е първата от поредица инициативи, с които се отбелязват 70 години от създаването на вечерната гимназия в Бургас. В знак на уважение Динко Динков дари няколко свои печатни издания за училищната библиотека.