Д-р Любимир Калудов ще представи новата си книга на 26 септември (вторник) от 18.00 часа в зала „Георги Баев“ на Морско казино, съобщиха от Община Бургас. Творбата се нарича „От змей злато. Истории за един бежанец от Тракия“.

„Талантливият писател ще ни поведе из дивния свят на Странджа планина с незабравими разкази за смисъла на съществуването, за правото ни на избор, за доброто и греха. Ще поговорим за съвременните ценности и идеали, за активните прояви на човечност и доброта и за тяхното място в живота ни днес.

Единадесет разказа, шепа съвършени перли, искрящи и в белотата си, и с поразителните си цветови оттенъци, уж едва забележими, а заслепяващи очите. Единадесет разказа, родени в сърцето – за смисъла на живота, за правото ни на избор, за доброто и греха, за бедността на богатия и имането на нямащия. Истории, просто разказани, в които авторът не съди и не поучава. Доверете му се, хванете се за ръката му и тръгнете из вековните церови гори на Странджа, където лятото е късо, зимата сурова, цъфтящите треви – омайни, а ако сте късметлия, може да видите и Змейова дупка“, пишат организаторите.

По професия Любомир Калудов е хирург. Наскоро около името му се разшумя с това, че предложи безвъзмездно помощта си на момичето с 400-те порезни рани от Стара Загора. Освен като лекар, той се изявява и като поет, писател, фотограф.