Талантливата бургазлийка Ана-Мария Коева събра близки и приятели в Дома на писателя, за да представи най-новата си книга „Мълчание по Бредбъри“.

„Вдъхновението ми дойде след като прочетох книгата „451 градуса по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри, в който пожарникарите изгарят книги, а хора-книги учат дума по дума литературни шедьоври, за да ги спасят от забрава. Запаметяваш библията на съвестта наизуст и я изгаряш“, заяви младата Коева

В творбата си писателката е сътворила 17 стиха и всеки един от тях е посветен на определен човек. Коева не конкретизира за кои личности точно става въпрос. Първоначално тя е записала 80 стиха, но е ограничила тяхната бройка до 17.

Младата бургазлийка учи в Единбург, Шотландия и следва архитектура. Интересът към творчеството й бе огромен, а нейните близки, приятели и почитатели бяха впечатление от новата книга. За да представи творбата на своята ученичка и да й окаже подкрепа сред присъстващите, беше и Роза Боянова, която винаги се е възхищавала на таланта на младото момиче.