Издателство "Авиана" представя Славена Бозовайска и нейния роман "Арктур и Великата книга"…

Славена Бозовайска е родена през 1978 г. в Шумен. Работила е като счетоводител и банков служител. Публикувала е „Посланието на розата“ (проза) и стихосбирката „Небесни писаници“. Предстои отпечатването на стихосбирката „Синята стая“.

„Арктур и Великата книга“ е първият й роман в стил фентъзи. Книгата е подходяща както за юноши, така и за възрастни.

Водени от желанието си за едно по-добро и чисто съществуване, главните герои Мария и Таня търсят Великата книга, преживявавайки редица приключения. Чрез художествените описания на авторката се потапяме в прелестите на едни от най-мистериозните кътчета на страната ни – Мадарските скали, Родопите и Рила планина, всяко със своите легенди, тайни и послания.

Скрити зад стила фентъзи, в книгата прозират теми, които днес вълнуват науката за себепознанието, духовното развитие, квантовата физика, както и конспиративните теории за съществуването на елит, управляващ Земята.

Из редовете й читателят си отговаря на редица въпроси, като: Съществуват ли вълшебства, чудеса и паралелни светове? Способни ли сме ние хората, да съградим един по-топъл и обичлив свят? Може ли невидимото да стане видимо? По-силни ли сме от страховете си и как можем да ги преодолеем?

От страниците прозира посланието за безмерната сила на душата и способността на човек сам да твори живота си. Те разказват, че всички ние, като част от Вселенския разум, в същността си сме любов и осъзнали това, сме в състояние да стопим границите на невъзможното в многоизмерното пространство на възможността.

„Любовта не признава разстояния, граници, правила, норми… Тя е свободна и обичаща… Даваща, но не искаща. Без очаквания и излишни терзания. Лети из време-пространството и изменя относителните му проекции.”

Повече информация на уебсайта на издателството www.avianabg.com.