От днес вече си имаме и наш, бургаски „декамерон“, похвалиха се от издателство „Либра Скорп“. Става въпрос за новата книга с хумористично-еротични разкази на Ваньо Вълчев, озаглавена „Сексуални бракониери“. Тя е излязла от печат, като от следващата седмица ще бъде по книжарниците.

Издателите определят творбата като „изключително подходяща по време на чума, холера, проказа, испански грип, ухапвания от цеце и... разбира се, най-най-... във време на корона“.

„Сексуални бракониери“ съдържа 15 разказа. Няколко от тях авторът прочете лично още през февруари тази година в Дома на писателя, когато никой не подозираше какъв вирус ще ни сполети само месец по-късно.

Тогава Вълчев сподели, че трудно би дефинирал понятието „сексуално бракониерство“, но е избрал тази тема, тъй като това вече се е превърнало в традиционно българско събитие. Сюжетът на поне половината истории в книгата е почерпен от истински случки от бургаския живот, на които писателят е бил свидетел. Но чрез разказите си той няма намерение да поучава и възпитава, а просто иска да покаже този тип хора и да се посмеем на тяхната същност.