Конкурсът за любовна проза "Млад разказвач“ ще се проведе за шести път, съобщиха от бургаската писателска общност. Той е в памет на писателя Атанас Радойнов.

В него могат да кандидатстват млади автори в две възрастови групи: от 18 до 25 и от 26 до 35 години. Конкурсът е учреден от Бургаска писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови през 2017 година.

Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови.

Условия за участие:

Конкурсът е явен. Всеки от участниците може да изпрати до 3 разказа на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници. Творбите се изпращат в електронен вид, написани на Timеs New Romans 12, на адрес: bpo2015@abv.bg.

Срок за изпращане:

14 януари 2022 г.

Награди:

Определените от журито носители на награда "Млад разказвач", от всяка възрастова група по един автор, получават еднократна стипендия в размер на 200 лв. и диплом от Община Бургас.

Ще бъде връчена и допълнителна награда от НЧ „Любен Каравелов 1940“ – покана към един автор за участие в  Международния литературен фестивал  „Свято слово“  в Бургас през месец май 2022 г.

Победителите ще получат наградите си на специална церемония на Деня на влюбените –14 февруари 2022 г. от 18 часа в Дом на писателя Бургас, ул. „Вола“ 1.