Младежи от театрално ателие „Драма‘s”  към центъра за талантливи деца в Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ утре вечер от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър.  

Спектакълът се поставя за втори път на сцена поради изключително успешния си дебют.  Младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните български творци като Валери Петров, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Ботев, Атанас Далчев и много други.

Запазете си датата 29. 11. 2023 г. и не пропускайте да се насладите на богатата палитра от поезия и музика, които провокират дълбоки емоции у всеки гост, казват организаторите.

Режисьор,  художествен ръководител, ментор, учител и приятел на младежите от театралното ателие е наскоро завърналата се от Англия Елисавета Дачева – режисьор и театрален педагог.

Ели завършва актьорско майсторство в Лондон и се дипломира с отличие като Master of Arts (MA) in Actor Training and Coaching at University of London The Royal Central School of Speech and Drama.

„Личните ми страхове, че театърът и поезията са отмиращи, се разсеяха и изчезнаха, когато децата се заеха с проекта „Поезия“. Подборът на стиховете е изключително и само техен. Удивително за мен бе как те припознаха собствените си емоции в поезията, в която ние и поколенията преди нас сме разпознавали чувствата си.

Изпълнена съм с огромна надежда, виждайки идващите след нас, да творят, да се преоткриват чрез нашата българска поезия и да създават красота. Елате да ги видите! Спектакълът си заслужава!”, споделя изключителната Елисавета Дачева.

Събитието е изключително подходящо за младежи над 14 г., тъй като голяма част от произведенията са включени в училищната програма и представени по завладяващ начин.

Билетите  са на цена 5 лв. и могат да бъдат закупени предварително от офиса на центъра за талантливи деца на пл. „Атанас Сиреков“ 4 или на място в деня на събитието.