На 9.03.2018 в Бургас отваря врати  Детски литературен клуб "Малкият принц". Читалнята е безплатна и има за цел да  запознае децата с езика на литературата по забавен и интересен начин като изгражда у тях полезни знания за света, в който живеят. Книгите са специално подбрани и подходящи за деца между 6 и 13 години и ще бъдат поднесени увлекателно, занимателно и достъпно. Проектът е осъществен от Фондация „Шанс за децата на България“ с финансова помощ и съдействие на Гранд хотел и СПА „Приморец“. Читалнята се помещава в сърцето на града, в сградата на Център за млади таланти на пл. „Ат. Сиреков“ 4, срещу Община Бургас.

 “Четенето на книги е магия! Четенето е важно за децата и ги изпълва с въодушевление, помага им по-добре да разбират света и да учат докато се забавляват.  Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата на Център за млади таланти. Чрез новото ни напълно безплатно предложение за децата на Бургас и региона искаме да насърчим четенето на книги, да развием любовта на децата към вълшебния свят на литературата“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата на България“.

Официалното откриване на литературния клуб – читалня „Малкият принц“ ще се състои на 9.03.2018 от 18:00 в Център за млади таланти, гр. Бургас и ще е съпроводено от изложба на детски рисунки от Регионалния онлайн конкурс за детско творчество на тема „Моят ангел –мама“.