Креми Пампорова е козметик с дългогодишен стаж в естетичната козметика. Работи в областта на лазерната епилация повече от 5 години.

Минава курс на обучение в Пловдив и вече е част от екипа на най-новия лазерно-естетичен център „ORENDA” в Бургас. Той отвори официално врати в началото на месец ноември.

Какви са плюсовете на лазерната епилация и защо да се доверите на професионалистите от „ORENDA“? Интервю на Грамофона нюз с Креми Пампорова

Креми, кои са предимствата на лазерната епилация пред останалите методи за обезкосмяване?

След необходимите процедури, които изисква дадената зона за епилация - кожата става по-мека и няма враснали косми. Тя е спокойна без обриви и възпаления. Подлагайки се на лазерна епилация, спирате да мислите за обезкосмяване през кратък период от време.

Как работи лазерната епилация?

Нашата система за лазерна епилация използва комбинация от енергия и топлина за унищожаване на фоликулите, без да навреди на кожата около тях. След серия от сесии ще забележите постоянно намаляване на окосмяването. В зависимост от зоната, която решите да епилираме, винаги ще сте готови да се вмъкнете в бански костюм, няма да мислите за изгаряне или дразнене на бръснач и ще спрете да се притеснявате за грозните вкоренени косми.

Колко процедури са необходими?

Растежът на косъма е разделен на три фази – Anagen, Catagen и Telogen.
Anagen – фаза на растеж;
Catagen – преходна фаза;
Telogen – фаза на покой.
Anagen е най-доброто време за унищожаване корена на косъма.

За да повлияем върху всички космени фоликули, препоръчваме между 6 до 8 процедури за тялото и 8-10 до 12 процедури за лице. Изследванията показват среден упадък на косъма 80% след 6 процедури. Те се осъществяват през интервал от 4 до 8 седмици. Интервалът между процедурите зависи от зоната, върху която се работи. След това можете да продължите да поддържате ефекта с 1 до 2 процедури годишно.

Кога се очакват първите резултати?

Трябва да очаквате резултат още след първата процедура. След първата процедура всички косми в активен етап на растеж трябва да бъдат премахнати. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които след първата процедура са се „събудили”. Старите обаче не трябва да се показват отново.

Как да се подготвим за лазерна епилация?

Преди процедурата зоната трябва да бъде избръсната или обработена например предния ден или в деня на процедурата. Поне 2 седмици преди процедурата лазерна епилация, космите не трябва да бъдат отскубвани (премахвани с пинсета, кола маска или епилатор), за да бъде възможно обработването на космения фоликул и процедурата да бъде най-ефективна.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

Бременност и кърмене
Екземи
Дерматити
Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката ще се повреди.

Може ли да се прави лазерна епилация през летния сезон?

Да, може. С диодната епилация може да правите процедурата през цялата година. Има няколко условия, които трябва да се спазват и те са главно, за да предпазват Вашата кожа. Преди и след процедура кожата не трябва да се излага на активно слънце или солариум поне 5 дни.

Какъв е лазерът в Лазерно- Естетичен център ОРЕНДА?

Лазерът е Диоден. Не се усеща болка, няма никакъв дискомфорт. Усеща се само едно леко боцкане. И то само на определени зони на тялото.

Лазерът е с една от най-мощните охлаждащи системи. Чрез нея постигаме -10 градуса температура на главата на лазерния накрайник. Това действа почти като моментална анестезия когато главата е в допир с кожата.

Това е предимството на диодната лазерна епилация - тя прави реално революция в лазерното обезкосмяване, защото позволява бързо третиране на големите зони. Натрупва се голямо количество енергия, необходима за спукването на самия фоликул, а от там и спиране растежа на косъма.

Защо клиентите да предпочетат точно вашия естетичен център?

Комуникацията между клиентите и нас е изключително важна. Ние държим на взаимното доверие помежду си. Всеки може винаги да ни се обади, да ни пише, да поиска консултация по всяко време. Оставаме на разположение по всяко време!