Една от иконите на българската популярна музика – Йорданка Христова, днес посреща 80-ата си годишнина. Родена е на 10 септември 1943 г. в София.

Певицата има къща в Царево, където празнува рождените си дни в последните пет, шест и повече години. Заради пороя, довел до трагедия, тази година нейното настроение не е приповдигнато, признава изпълнителката пред БТА.

„Малко ми е неудобно да говоря за рождения си ден. След това, което се случи в Южното ни Черноморие. Някак си съм доста притеснена и разтревожена и... Как да кажа, като всички нормални хора, нали разбирате...“, споделя Христова.

Любимката на Фидел Кастро все пак е доволна, че е здрава, чувства се във форма и се готви за концерта „Йорданка Христова: Завинаги“, с който на 21 ноември ще отбележи 60 години на сцена. Събитието е в зала 1 на НДК, в София.

„Нищо особено не правя на рождения си ден. Нямам някакви планове. И тъй като животът ми е изпълнен с много срещи, с много фойерверки, концерти, цветя... Дори понякога ми е по-приятно да съм усамотена и да не съм сред толкова много хора. Това е нормално. Не знам дали само аз мисля така, но мисля, че и много мои колеги също предпочитат така, по-дискретно... Може би с възрастта се менят тези неща. Сега, не че ме притесняват тези много години, но даже се питам възможно ли е наистина да съм стигнала до такава възраст...“, разказва именитата певица.

„Толкова се радвах на това възклицание на Мичмана – ,,Бог е българин!‘‘, когато всякакви такива големи катаклизми минаваха покрай нас, но вече виждам, че и нас ни достигат, и това е просто ужасно. Не знам какво ще правим... Много сме злоупотребили с отношението си към нашата земя. Така че тя вече ни отмъщава за нашата безотговорност и ужасно отношение към нея“, казва още Йорданка Христова.

Източник: БТА