Институтът за цветове Pantone посочи най-модерните цветове в облеклото за сезон пролет-лято 2023 г. В абсолютен хит се превърна наситеният нюанс на Viva Magenta, който е смесица от алено, бордо и магента. Нюансът замени люляка Very Peri. Началото на пролетта е време да помислите за нов гардероб. Експертите съветват да се обърне внимание на непокорния малиново червен нюанс. Модните къщи избраха този цвят за своите тоалети. Магента е чудесен цвят за вечерни рокли, обувки и аксесоари. Подходящ е за хора със светла кожа.

Дрехи с нюанс на земно оранжево от първата секунда хващат окото. Цветът се открива в колекциите на Hermes, Isabel Marant, Alberta Ferretti. Стилистите създадоха пълноценни визии в един нюанс или го комбинираха с тюркоазено, маслинено зелено. Портокалът стои добре на загоряло тяло.

Розовото, вдъхновено от Барби, беше хит през 2022 г., а за новия сезон модните къщи заложиха на приглушеното розово. Този цвят подчертава мекотата и женствеността. Известна модна къща избра пастелно розово за семпли коктейлни рокли, а дизайнерът Stella McCartney за дълги гащеризони.

Маслинено зеленото незаслужено се свързва с ежедневното облекло. Дизайнерът Виктория Бекъм обаче показа, че не е за подценяване. Маслината се съчетава добре с други есенни нюанси. Тъй като в природата има много зелено, дрехите в такива нюанси са приятни за окото.

След години на доминиране на розовото, синьото се завръща на модния подиум. Но това не е ярко кралско синьо, а нюанси на синьо - от лазурно до тюркоазено. Но празничното жълто не иска да отстъпи място на други цветове. То се появи отново в колекциите на Моли Годард и Валентино. Кремаво бежовото се присъедини към жълтото. Това е неутрален цвят, който е чудесен за създаване на основен гардероб.

Много жени смятат, че ярките цветове не им отиват. Проблемът обаче не е да намерите своя наситен нюанс, а да го комбинирате правилно с други цветове. Включете смели цветове в гардероба си и изглеждайте по най-добрия начин с някои трикове.

Източник: Actualno.com