Лъчезарната Десислава Димитрова е новата „Мисис Бургас“. Тя бе коронясана на церемония, която по традиция се състоя преди големия празник Благовещение.

Визитката на Десислава е забележителна, защото обединява женственост, грижа и сила на характера. Тя е на 29 години, щастливо омъжена с детенце на една годинка. В професионален план е военнослужещ - вахтен офицер по управление на кораб II ранг.

Високоинтензивните тренировки и усъвършенстването на кулинарните ѝ умения са нейните основни хобита като семейна жена и майка. Други големи страсти са ѝ народните танци, планински преходи и арт изкуства.

За нея участието в конкурса е възможност да бъде мотивация. Мотивация за постоянство в усилията, които смята, че трябва да полага всяка жена - да се грижи за семейството, да се развива в професионално направление, да намира време да поддържа вида и женствеността си и всичко да се случва напук на това, че професията ѝ не кореспондира с този образ.

Десислава Димитрова пребори конкуренцията на девет други претендентки за короната на „Мисис Бургас“. Сред тях имаше дами с най-различни професии: артист-балетист в ансамбъл „Странджа“, химик в нефтозавода, касиерка в хранителен магазин, собственичка на транспортна фирма, фармацевт и др.