Михаела Едрева е името на „Кралица на Бургас 2019“. 17-годишната красавица беше предпочетена от журито сред общо 12-те претендентки за короната в тазгодишното издание на конкурса, който се проведе снощи в Летния театър.

Михаела е зодия Скорпион, учи в Профилираната гимназия за романски езици „Георги Стойков Раковски“, популярна сред бургазлии като Френската гимназия. Извън училището изучава усилено английски език и спортува активно. 

Първа подгласничка на Едрева стана 16-годишната Уляна Иванова. 18-годишната Джулия Мицова зае третото място в конкурса, но спечели приза за Лице на публиката, след като получи най-много аплодисменти от присъстващите в Летния театър зрители.

Шоуто започна с миналогодишната „Кралица на Бургас“ и впоследствие избрана за „Мис България“ Теодора Мудева. Тя със своя партньор от клуб „Бургас 1975“ Стефан Иванов показа две красиви изпълнения от спортните танци.

На сцената се изявиха и момичетата от Танцова школа „Естрела“, както и Дора Екимова, която изпя две песни. Втората беше „Мой свят“, която в оригинал се изпълнява от нейния баща – покойния Дими от група „Сленг“. Майката на Дора – Ива Екимова, пък беше водеща на конкурса заедно с Валентин Асенов, който също показа певчески умения.

Голямо впечатление направи коафьорският спектакъл на Тодор Тодоров, озаглавен „Модни спомени“. На сцената манекени показаха тоалети от различни епохи под звуците на емблематични песни от тези времена – от Едит Пиаф през „Бони М“ до диското на 90-те години.

По традиция конкурсът за най-красива бургазлийка и тази година имаше благотворителна кауза. В поставени в Летния театър кутии се събираха средства в подкрепа на 5-годишната Цвети. Момиченцето е родено преждевременно и е с диагноза Детска церебрална парализа. Болестта е засегнала крайниците на детето и то има нужна от продължително лечение и операция в САЩ, както и множество рехабилитации, за да може да ходи. Всеки, който пожела, дари средства за лечението на Цвети.