Финалът на модното лято в Бургас бе снощното класно събитие „Мисис Черно море“ 2023 г. Организатор на мероприятието е дизайнерът Йордан Бъчваров, който препълни клуб Модерен театър и събра на една сцена 14 красиви омъжени жени. Най-младите от тях бяха 25-годишните близначки Мария и Даяна Иванови, а най-голямата участничка  - Веселина Иванова на 50 год.

Атрактивната Диана Велева спечели първо място  в конкурса, в първата възрастова група. Тя е на 39 години, ресторантьор и обожава спорта. На второ място бяха отличени близначките Мария и Даяна. Мария е технически сътрудник, изучава детска психология, обича да пее и да танцува народни танци.

Даяна Илиева също е на 25 години от Бургас. И тя е технически сътрудник, изучава детска психология и също като близначката си обича да пее и танцува народни танци.

Третото място в първа група зае 37-годишната Мария Лапчева. Тя работи в студио за красота и обича модните събития.

Победителка във втора възрастова група е 46-годишната икономистка Десислава Тишева. След нея корона получи търговският представител Веселина Иванова, на 50 години. На трето място е 47-годишният интериорен дизайнер Евгения Сухар.

Журито от медии избра единодушно за своя победителка 48-годишната майка на пет деца Нуртен Чаушева. Новинарски сайт Грамофона, който е медиен партньор на събитието, окичи с лента и избра за свое лице студентката по бизнес мениджмънт в Англия, Ирена Иванова.

Интернет победителят в конкурса бе чаровната гримьорка Дафи Радева.

След победите си три от бургаските дами ще участват в много интересни и популярни конкурси в чужбина. Диана Велева и Нуртен Чаушева се включват в конкурса Mrs Universal World в Грузия, а Десислава Тишева ще се яви на Fashion crown of the world в Турция.

Основната цел на конкурса „Мисис Черно море“ 2023 г е набирането на средства за благотворителна кауза. Парите, събрани от вечерта, ще отидат за закупуване на медицински консумативи за онкоболни деца.

Организаторът Йордан Бъчваров благодари на всички спонсори, които му помогнаха събитието на стане факт.

Освен известни бизнесмени и дизайнери, в журито бяха Ваня Маринова, организатор на конкурса „Кралица на Бургас“, „Мисис Бургас“ Татяна Ламбова, Кралицата на Бургас за тази година Зорница Петкова и художничката Ивелина Иванова, която участва във втория сезон на телевизионното риалити „Ергенът“.