42-годишната тежкоатлетка Анна Туарева се оплака в социалните мрежи, че е била подложена на унизително отношение от страна на летищните работници в Санкт Петербург и Москва.

„Това беше унизително. Караха ми се като на малко дете, задаваха ми интимни въпроси. Интересуваха се каква е моята роля в леглото. Аз не си позволих грубо отношение, но се чувствах безпомощна в тази ситуация“, обяснява в Инстаграм Туарева.

Тя допълва, че на летището в Москва ситуаията е била още по-неприятна. „Стана ми обидно, а и страшно. Имах чувството, че съм престъпница или нещо по-лошо. Нямаше никакво уважение, никакво чувство за такт.“

Спортистката се обръща и към работещите в авиокомпанията: „Работих през цялата си младост и получавах първите места на световните първенства. Работих с кръв и пот за своята страна, а не за да бъде постъпвано с мен по този начин“, коментира Анна Туарева.

За мнозина наистина е сложно да повярват, че Анна е жена. Тя е изключително мускулеста, а и от години ходи с обръсната глава. За това често по летищата й се налага да показва свои снимки, видеа и документи, с които да доказва, че лицето от паспорта и тя са един и същи човек.

 

Източник и снимка: Woman.ru